TOP

Brennels sluit winkel in Arnhem

Het verantwoorde modeconcept Brennels, bekend van de kleding van brandnetels, heeft per direct de winkel in Arnhem gesloten. De omzet van de winkel bleef achter en de winkel zou een te zware belasting zijn geworden op de organisatie. De webshop blijft wel open.

De Arnhemse winkel van Brennels ging open in 2006. Hier werden naast het eigen merk Brennels, gemaakt van brandnetels, ook andere verantwoorde merken verkocht, zoals Alchemist, Camper, de organic lijn van G-Star, Komodo, Mud Jeans en Rianne de Witte. Alle artikelen blijven verkrijgbaar via de webshop en in de winkel op recreatiepark Brennels Buiten bij Kraggenburg, waarvan de openingstijden zijn verruimd. Hier worden de brandnetels geteeld en wordt de collectie verkocht in een tot winkel ingerichte boerenschuur.

Brennels gaat de komende jaren verder met het ontwikkelen en op de markt brengen van milieuvriendelijke garens, kleding en andere producten van brandnetelvezels. ‘De stap terug in Arnhem geeft ons de tijd en ruimte twee stappen vooruit te zetten voor de doelen die we bij de oprichting van Brennels hebben gesteld’, schrijft het merk in een boodschap op de website.

Het lijkt erop dat verantwoorde modewinkels nog niet altijd voet aan de grond krijgen. Eind 2009 moest ook het verantwoorde winkelconcept Yuga in Haarlem de deuren sluiten omdat het onrendabel bleek.