TOP

Bread & Butter: trends mannenmode lente/zomer 2011

Chino's, ongevoerde colbertjasje en overhemden met rustige prints; dit zijn in een notendop de belangrijkste trenditems. Opvallend was de aandacht voor accessoires met bootschoenen, pastelkleurige shawls en stoere hoedjes.

Er heerste een positieve vibe op Bread & Butter. Overal klonken geluiden dat het ergste gedeelte van de crisis voorbij is, dat overigens voor de Duitse exposanten en bezoekers woensdagavond even niet opging na de uitschakeling van het Duitse voetbalteam tijdens het WK. In de mannenmodehal Urban Superoir Men hadden merken zichtbaar in hun stands geïnvesteerd, zoals State of Art die inspiratie haalde uit het Amerikaanse college leven met schoolborden en meubels uit verkleedkamers van gymzalen.

Côte d’Azur
Het wordt ook wel de Côte d’Azur look genoemd: de combinatie van een pastelkleurige chino, een linnen hemd en dunne shawl. Met opgerolde broekspijpen, bootschoenen en een ongevoerd colbertjasje is deze stijl helemaal af. In alle collecties van de mannenmode exposanten waren deze items terug te vinden.

Accessoires
Opvallend is het grote aanbod hoedjes en petjes bij merken als Block, Stetson, Suit, Baileys, English Laundry en zelfs bij Puma. Andere onmisbaar trenditems zijn dunne shawls en bootschoenen die goed matchen onder pastel- of camelkleurige broeken met opgerolde pijpen.

Verder gespot:
* Roodbruine leren jacks, riemen en tassen.
* Colbertjasjes zonder voering, met kragen die voorzien zijn van een andere kleur of ander motief.
* Overhemden met  rustige kleuren met bloemen en ruiten motieven.
* Truien in of felle strepen of Scandinavische breimotieven.

Bekijk het uitgebreide beeldverslag rechts naast het artikel en in Textilia 19.