TOP

Bread & Butter: ‘I want BBB’ of ‘R.I.P. BBB’

Karl-Heinz Müller, oprichter en manager van Bread & Butter, legt het lot van de Berlijnse vakbeurs in handen van de modewereld door te stemmen op ‘I want BBB’ of ‘R.I.P. BBB’.

Tijdens de Berlin Fashion Week gaf Bread & Butter ook een kleine ‘Back to the Street’ show waarbij een aantal trouwe merken (Campus, Freitag, Kings of Indigo en meer) het hoofdkantoor van de vakbeurs in beslag namen. Tegelijkertijd ging er ook een speciale campagne uit. De modewereld kan nu namelijk kiezen om de Bread & Butter beurs van 2 tot 4 juli door te laten gaan of af te lassen door te stemmen op ‘I want BBB’ of ‘R.I.P BBB’. Karl-Heinz Müller liet aan FashionMag.com weten: „Een beurs de grootte van Bread & Butter in Barcelona of Berlijn, met dat aanbod en gericht op professionals, zal niet langer bestaan in deze vorm. We moeten een frisse start maken en vakbeurzen heroverwegen.”

Uitslag
Over een paar dagen zal de uitslag bekend worden maar als het door gaat is het nog maar de vraag of het bedrijf het wel kan betalen: “Ik weet niet hoe ik het ga financieren. Ik heb geld van iedereen ontvangen, maar het is helaas al allemaal uitgegeven. Een virtuele tentoonstelling is geen oplossing. Het internet is een tool om beurzen aan te vullen en uit te breiden.”

Insolvent
In december verklaarde Müller zijn bedrijf insolvent. “Er zijn mensen die geïnteresseerd zijn in het merk en het team erachter. Het doel van de faillissementsprocedure is om het bedrijf te redden.” In maart moet alles rond zijn.