TOP

Bread & Butter: het chino-paradijs

Op dag 2 van Bread & Butter leek het in de wandelgangen wat rustiger dan 'normaal' op een donderdag, al waren de meningen hierover verdeeld, want voor sommigen was het 'busy as usual'.

Belangrijker dan de drukte was misschien wel de stemming en die was overal erg positief. Opvallend is ook dat merken flink hebben geïnvesteerd in nieuwe en grotere stands. Kees Scholten van Rockford Mills maakt deze editie zijn debuut in de Denim Base van Bread & Butter en had na de eerste dag al een groot aantal interessante potentiële klanten binnen gehad. Ook Tony Tonnaer van het nieuwe Nederlandse merk Kings of Indigo was na de eerste dag in de LOCK-hal een tevreden man.

 

Volwassen

Veel merken hadden een nieuw verhaal te vertellen. Gsus was weer terug op de beurs en toonde een totaal andere collectie dan we voorheen van ze gewend waren. Volwassener en rustiger. Ook de Italiaanse merken gaan met de vrouwenlijn vrouwelijker en volwassener. Dit was de boodschap van Guess Jeans, Diesel, Fornarina en Miss Sixty, al doet ieder dit wel op zijn eigen manier. De grondslag voor deze ontwikkeling is misschien wel het budget van jonge meiden, die vanwege de prijs liever bij H&M en Zara shoppen. Merken zoeken die volwassen doelgroep weer op en daar is een volwassen collectie voor nodig. Fornarina wist daarnaast te melden dat er in augustus een nieuwe winkel in Rotterdam open gaat.

 

Non-denim

De chino is absoluut dominant in het modebeeld, niet alleen in de collecties, maar ook aan de billen van de bezoekers. ‘Het lijkt hier wel het chino-paradijs’, is de rake opmerking van een Nederlandse agent. Naast de traditionele kleuren zien we de chino in afgewassen tinten, zoals we gisteren al meldden. Kleur is sowieso belangrijk, met name de zachte afgewassen tinten. Wat betreft het modebeeld is er in de thema’s misschien volop herhaling van wat we al eerder zagen, maar het nieuwe zit hem vooral in de styling. Over een lange hippiejurk gaat een legerjack, een knalgele jas combineren we met een zachtroze topje en een tailored jasje dragen we bij een afgewassen chino. Zoek het vooral niet in de brave, voor de hand liggende combinaties.