TOP

Borre Akkersdijk wint MINI Young Designer Award 2012

Borre Akkersdijk is de winnaar van de MINI Young Designer Award 2012. De modeontwerper nam aanmoedigingsprijs voor jong ontwerptalent en onderdeel van de Dutch Design Awards afgelopen zondag 21 oktober in ontvangst

Borre nam het op tegen het grafisch ontwerpduo Pinar & Viola en Studio Formafantasma, maar ging er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor. Een internationale jury onder leiding van Hans Wijers verkoos Borre Akkersdijk als winnaar. Het juryrapport roemde de diverse disciplines binnen Borres werk, zoals grafisch ontwerp, animatie en mode. ‘Daarnaast plaatst hij bestaande materialen in een nieuwe context en experimenteert hij met oude technieken voor vernieuwde toepassingen’. Naast een geldprijs wint de designer een MINI Cooper, waarin hij een jaar mag rijden.

Bijenkorf Inspiration Award
Borre Akkersdijk studeerde eind 2011 af aan de Design Academy Eindhoven. De talentvolle modeontwerper won al eerder de eerste Bijenkorf Inspiration Award met een vrolijke regenjas bezaaid met letters.

Expositie
Werk van de drie finalisten is nog tot 28 oktober te zien in een containerexpositie op het Stadhuisplein in Eindhoven, tevens onderdeel van de Dutch Design Awards. In deze expostie laat Borre verschillend werk zien van afgelopen perioden.