TOP

Bomvolle zaal voor Ilja Visser op Amsterdam Fashion Week

Ilja Visser showde haar collecties op de officiële openingsavond van de Amsterdam Fashion Week. In de drie lijnen Valizz, Ready to fish by Ilja Visser en Ilja Visser overheersten afgezwakte kleuren en soepele vormen.

Ilja Visser timmert al een tijdje met succes aan de weg, maar heeft nu duidelijk een professionaliseringsslag gemaakt. Ze heeft een aantal partners/investeerders aangetrokken en opereert nu onder de naam Ilja Visser Group. Daaronder vallen haar drie collecties: de couturelijn Ilja Visser, de collectie Ready to Fish by Ilja Visser voor de zakenvrouw en de betaalbare lijn Valizz. In februari 2010 opent ze de eerste winkel van de ontwerpster in Amsterdam.

De show, die een afgeladen volle zaal trok, opende met het betaalbare én draagbare Valizz, in afgezwakte pasteltinten met hier en daar een printje en gemaakt van soepele materialen. Een collectie die je zo aan kunt trekken, met draagbare tops, souavebroeken, eenvoudige jasjes en zelfs een jeans. De pastelkleuren waren nog meer afgezwakt in de collectie Ready to fish, met veel jurken, jasjes en broeken. Hiervoor maakte ze veel gebruik van vervaagde prints. Toplijn Ilja Visser bevatte een aantal extreem volumineuze jurken, naast jurken, broeken en jasjes in zomertweed. Verschillende materialen werden in één outfit, of soms zelfs één item, gecombineerd. Dit alles zorgde voor een heel ander silhouet dan we van Ilja gewend zijn.

Bekijk hier de show van Ilja Visser