TOP

Blueprint Amsterdam Denim Days: wat is er te zien?

Denim heads nemen op 7 tot en met 10 mei de Zuiveringshal op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam over. Naast een besloten deel voor professionals is er op de laatste twee dagen een uitgebreid programma toegankelijk voor alle jeansliefhebbers. Wat is er te zien en te doen op Blueprint?

G-Star Raw is van de partij met een film over RAW for the Oceans, een samenwerking die het jeansmerk is aangegaan met muzikant Pharrell Wiliams. Williams is de creatief directeur van Bionic Yarn, een bedrijf dat hoogwaardige garens en weefsels ontwikkelt en produceert uit gerecyclede plastic flessen.
Bionic Yarn en G-Star gaan collecties maken met gerecyclede materialen uit oceanen. Naast de film kun je op Blueprint ook alvast de eerste stofstalen van het Bionic Yarn denim bewonderen.

De expositie ‘Better with Age: Denham x Butcher of Blue’  is een samenwerking tussen Butcher of Blue en het Amsterdamse label Denham the Jeanmaker. De tentoonstelling laat het resultaat zien van een langlopende relatie tussen Jason Denham en Bob Rijnders van jeanswinkel Best of Brands en het Butcher of Blue-label. ‘Better with Age’ viert de schoonheid van het natuurlijke slijtageproces van denim. 

Amsterdams Blauw is de denimlijn van Scotch & Soda. Op Blueprint tref je de Amsterdams Blauw Photo Booth. Laat je professioneel fotograferen in een denim geïnspireerde setting.

Pepe Jeans London exposeert werk van de Britse denimkunstenaar Denimu a.k.a. Ian Berry, die tevens live zal werken aan een nieuw werk. Daarnaast kunnen bezoekers zelf aan de slag met de Pepe Jeans Custom Studio. Een expert helpt je je eigen denim kleding te customizen met laser, print, kleuren en scheuren.

Nudie Jeans komt naar Blueprint met het Recycle Your Jeans-project. Nudie omarmt de gehele eco-cyclus van denim met ‘Break-in’, ‘Repair’, ‘Reuse’ en ‘Recycle’ als de vier expertises die met veel passie aan consumenten worden overgedragen.

De expositie ‘Indigo Roosters’, samengesteld door Miles Johnson, design director van Levi’s Vintage Clothing, zal ook op Blueprint te bewonderen zijn. Een exclusieve collectie indigo stoffen en items die Johnson tijdens zijn ontelbare reizen heeft weten te vergaren.

Maak in de HTNK Story Store kennis met de nieuwe Nederlandse denimgarde waaronder: Benzak Denim Developers, Olaf Hussein, Tulp Jeans, We Have Pants, Toile de Chine en Indigo People. Shop en support deze lokale denimhelden en deel hun verhalen op Blueprint.

Materiaalfabrikanten als Orta, Tavex en Woolmark Company. Woolmark presenteert bijvoorbeeld een crossover tussen woll en denim. Een kans om ook eens kennis te maken met deze door innovatie gedreven kant van het denimvak: de wevers, wassers en spinners van jeans.

Denim Archive by Antonio di Battista is een expositie van unieke denimstukken speciaal geselecteerd voor Amsterdam Denim Days. De Italiaanse denim designer en internationaal vermaarde verzamelaar Antonio di Battista heeft meer dan 3000 historische denimstukken in zijn archief, opgebouwd in meer dan twintig jaar reizen naar denimmekka’s U.S.A. tot Japan.

Natuurlijk is er ook muziek, eten, een vintage markt en er zijn seminars. Het centrum van Amsterdam wordt ook betrokken bij het event. De rest van het programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.