TOP

Blue Blood maakt een doorstart, winkel sluit wel

Blue Blood is gered. De oorspronkelijke mede-eigenaar van het merk, Ton van Dam, zorgt voor een doorstart. Wel sluit de winkel aan de Amsterdamse Prinsenstraat en waarschijnlijk ook de outletstore in Lelystad.

“De winkels die verlies draaien worden gesloten”, meldt curator Nils Reerink van De Metz Advocaten uit Amsterdam. “De collectie van de winkel aan de Prinsenstraat zal verdeeld worden over de overige winkels. Of het personeel kan blijven, is nog onduidelijk.” De Blue Bloodstores in de PC Hooftstraat, de Cornelis Schuytstraat en in Laren blijven wel open.

Collecties
Volgens Reerink is het belangrijk dat het bedrijf alles op alles zet om de komende lente- en zomercollectie op tijd aan de retailers te leveren, ‘de winkels mogen niet leeg zijn’. Zelf zal hij de komende maanden gaan onderzoeken waarom het bedrijf failliet ging en kijken hoe de schuldeisers kunnen worden betaald.

Van Dam
Met Ton van Dam aan het roer wordt het Nederlandse Blue Blood distributeur van Blue Blood International en zal hiermee verantwoordelijk zijn voor de Benelux. Van Dam is geen onbekende bij Blue Blood. Hij is sinds 2008 investeerder – met een vijftigprocentsbelang – van de Moshi Moshi Group waar Blue Blood onder valt. In de Quote 500 staat hij op nummer 92 met een vermogen van 295 miljoen euro. Oud-eigenaar Steve te Pas blijft bij het bedrijf betrokken als adviseur. Hij wordt verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte binnen Blue Blood International.

Vorige week werd het merk failliet verklaard. Alle medewerkers van het hoofdkantoor werkten gewoon door om een eventuele doorstart in goede banen te kunnen leiden.