TOP

Bloomingdale’s opent outlets

Echte fashionista's kennen het Amerikaanse warenhuis Bloomingdale's. Deze shopparadijsjes hebben er sinds kort een goedkoper zusje bij in de vorm van shopping outlets.

Voor Bloomingdale’s zijn de outlets een test. Mocht het goed lopen, dan worden er vier à vijf nieuwe per jaar geopend. De eerste vestiging is gevestigd in Potomac Mills, Woodbridge in de staat Virginia, de deuren van de tweede worden deze week geopend in Bergen Town Center in Paramus, een stad in New Jersey. In het komende najaar staan vestigingen in Florida en Miami op de planning.

Korting
Zestig tot zeventig van het assortiment is afkomstig van resterende partijen van leveranciers. Twintig procent is uitverkoop van reguliere vestigingen en tien tot twintig procent is speciaal voor de outlets geproduceerd. Het grootste deel van de spullen is afgeprijsd naar veertig tot zeventig procent, maar kortingen kunnen oplopen tot maar liefst tachtig procent.

Interieur
De outlets hebben duidelijk een andere look dan de reguliere winkels. De gangpaden zijn zwart/wit geblokt en in plaats van het gebruikelijk marmer is gebruik gemaakt van van vinyl en beton. Dit geblokte design komt terug in details zoals aankondigingsborden. Toch verzekert de directie van Bloomingdale’s dat het een stylish geheel wordt met veel extra’s. Opvallend detail is het kleine formaat van de verschillende shopping outlets. Maar ook het feit dat ze niet helemaal worden volpropt met de afgeprijsde artikelen en hierdoor een sophisticated look houden. Het assortiment bestaat uit namen als Michael Kors, Lauren by Ralph Lauren, Calvin Klein en Hugo by Hugo Boss.