TOP

Black & Blanche: kleurenmerk met een missie

Op 2 april presenteerde het Belgische fashion label zich aan de Nederlandse pers. Naast hun allereerste collectie - een variatie aan beenmode - introduceert Black & Blanche het ColorPassPort.

Kousen, sokken en panty’s spelen een grote rol in het modebeeld van 2012. Dat verschilt van korte, kanten sokjes in Mary-Janes, tot nylon panty’s met hysterische prints. Niet verwonderlijk dat het nieuwe merk Belgische Black & Blanche (BB) start met een uitgebreide AW 2012-beenmodecollectie.

Joe Socker
Ilse Vanderlinden, creative director van BB: “Het is allereerst onze missie om meer kleur in het straatbeeld te brengen. Daarom noemen we BB ook geen kousenmerk of kledingmerk, maar een kleurenmerk.” BB is sindskort verkrijgbaar in België, en in Nederland vond het Belgische label de weg naar – tot nu toe – twintig verkooppunten. De collectie bestaat uit diverse kleuren, materialen en in totaal 63 modellen: van korte sokjes tot kniekousen inclusief satijnen linten. Voor kinderen en heren is er een kleinere, maar minstens zo kleurrijke collectie. Opvallend detail zijn de namen van de verschillende collecties, van kniekousen genaamd Black Eyed Knees, tot kindersokken met de naam Joe Socker.

ColorPassPort
Op de lange termijn zijn er plannen om behalve beenmode meer soorten kleding te ontwerpen. Tot die tijd gaat BB de consument een handje helpen in de wereld van kleur. Vanderlinden: “Naast de sokken hebben we een zogenaamd ColorPassPort (CPP) ontwikkeld. Met deze tool helpen we mensen die weinig verstand hebben van het combineren met kleur een eindje op weg.” Het CPP is een houder waarin verschillende kleurkaarten passen. Voor zeven verschillende trendkleuren is een kaart aangemaakt: paars, mosterd, petrolblauw, roest, denimblauw, oudroze, rood en aubergine. Zodra de kaart in de houder zit, wordt duidelijk welke zes kleuren het beste bij de trendkleur passen. Het kleurenpaspoort is ook als App te downloaden en elk seizoen brengt BB nieuwe trendkleuren en bijbehorend kleurkaarten uit.

De BB AW 2012-collectie is verkrijgbaar vanaf augustus 2012. Bij aankoop van twee paar kousen ontvangt de consument een gratis ColorPassPort. De verkoopprijs van de beenmodecollectie is vanaf €14,95, een losse CPP is verkrijgbaar voor €9,95. Voor meer informatie of het downloaden van de App ga je naar www.blackandblanche.com.