TOP

Blaast Benetton George Hogg nieuw leven in?

Verschillende buitenlandse media melden dat de Benetton Group het Franse merk George Hogg wil herlanceren.

De Benetton Group heeft deze zomer stilletjes twee George Hogg-winkels geopend in Frankrijk en er zit een derde aan te komen. George Hogg maakt basic, kleurige heren- en damescollecties van natuurlijke materialen.

Dalende omzetten
Het Italiaanse modeconcern heeft te kampen met dalende omzetten in Europa; vorig jaar zakte de omzet met 3,3% terug. In de opkomende markten doet Benetton het beter, maar de stijgende prijzen van onder meer wol en katoen zetten de marges onder druk. De groep hoopt met de komende herfst-wintercollectie groei in Azië en Amerika terug te krijgen. In Europa zal het concern doorgaan met haar beleid van kostenvermindering, vernieuwing van het assortiment en investeringen in het verkoopnetwerk.

Herlancering
George Hogg is al sinds 1994 eigendom van de Benetton Group, naast merken als United Colors of Benetton, Sisley, Playlife en Undercolors, maar het Italiaanse modebedrijf heeft het merk op de plank laten liggen. Benetton denkt met de herlancering van het merk het tij in Europa te keren. Wat de precieze strategie is voor George Hogg heeft het bedrijf niet naar buiten gebracht.