TOP

Björn Borg lanceert high-end sportfashion herenlijn

Het Zweedse merk Björn Borg wil een selectieve entree maken binnen de mode-industrie. Het merk introduceert daarom over enkele maanden Björn Borg V. Een premium sportfashionlijn exclusief voor heren.

Het bekende onderbroekenmerk probeert al enige tijd de modewereld te veroveren. De eerste stap werd vorig jaar gezet toen het merk met Björn Borg Sport een nieuwe sportkledinglijn voor mannen en vrouwen op de markt bracht. In augustus 2012 gaat het merk nog een stap verder met een zeer exclusieve modieuze sportcollectie: Björn Borg V.

Exit: prints & felle kleuren
Marketingmanager van Björn Borg, Arthur van Rongen, vertelt aan Sportcult hoe deze collectie tot stand is gekomen: “Vanuit de mannen in het bedrijf is het idee geboren om een itemcollectie te produceren voor modebewuste mannen in de leeftijd van 30 – 35 jaar. Zij willen niet meer in drukke prints en felle kleuren rondlopen en ook niet van top tot teen in een set van hetzelfde merk. Vandaar deze collectie. De bedoeling is dat je een Björn Borg V item mooi combineert met bijvoorbeeld je eigen spijkerbroek.”

Jeans & sportfashion
Kwalitatief hoogwaardige materialen, een textielcombinatie van katoen en polyester en een aangesloten pasvorm kenmerken deze collectie. Het kleurbeeld is overwegend een combinatie van verwassen zwart, grijs mêlee met bordeauxrood accenten. “Er zitten sweat vestjes tussen met of zonder muts, baggy aansluitende sweat broeken, polo’s en reversible T-shirts. Deze collectie komt met name te liggen bij denim en sportfashion winkels. Denk aan Daka Sport, Topshelf of If & Go in Leiden”, aldus Arthur van Rongen.

Dames?
Een exclusieve high-end sportfashionlijn voor dames staat zeker op de Björn Borg agenda, maar deze laat nog even op zich wachten. Arthur: “Het is moeilijker om een premium collectie voor vrouwen te ontwikkelen, vandaar dat we eerst de mannencollectie hebben gelanceerd.”