TOP

Björn Borg koopt Benelux distributeur Baseline

Björn Borg is vanaf 2 januari 2017 de nieuwe eigenaar van de Baseline Group, de distributeur van het merk in de Benelux. Luc Versmissen, de afgelopen twaalf jaar CFO van Baseline, wordt de nieuwe algemeen directeur. Voormalig topman René de Bruin vertrekt.

Björn Borg betaalt 1,25 miljoen euro voor alle aandelen en leningen. De Baseline Group bedient in de Benelux ruim 800 verkooppunten, waaronder twaalf monobrand stores in Nederland en België. Volgens de nieuwe eigenaar is de overname van de Baseline Group een belangrijke strategische stap. De Zweedse sportmode-onderneming heeft groeiplannen in de Benelux, de grootste markt van het label.

Veel mogelijkheden

‘Met deze stap bevorderen wij de verticale integratie van ons bedrijf en krijgen we meer grip op de activiteiten’, laat Henrik Bunge, ceo van Björn Borg in een statement weten. Hij vervolgt: ‘We zien veel mogelijkheden in de regio en door de activiteiten in de Benelux over te nemen kunnen wij ter plekke onze ogen en oren openhouden. En het bedrijf laten profiteren van schaalvoordeel in een tijd waarin zowel de Benelux als de markt niet helemaal stabiel zijn.’

Ervaren onderneming

Volgens Bunge is de continuïteit van het merk gewaarborgd door de overname van een ervaren bestaande onderneming. Luc Versmissen, voormalig mede-eigenaar en CFO van de Baseline Group is de nieuwe algemeen directeur. Antoine Huizinga, eerder export- en salesmanager bij Björn Borg treedt aan als sales director. René de Bruin, nu nog ceo, vertrekt na 23 jaar bij de organisatie. Hij gaat zich richten op zijn bedrijf Co-Lab, met de merken Wanderlust en Owww.

Distributiecontract

In december 2015 liet Björn Borg nog weten het distributiecontract met de Baseline Group na 23 jaar te willen beëindigen per november 2019.