TOP

Binnenkijken: Yaya in Haarlem

Op donderdag 22 maart opende Yaya de deuren van haar nieuwe conceptstore in Haarlem. Het is de vijfde winkel van het vrouwenmodemerk en de volgende winkelopening staat al gepland.

De nieuwste winkel van Yaya meet ruim 250 vierkante meter en is gevestigd in een monumentaal pand aan de Kruisstraat in Haarlem. Na een maandenlange renovatie is hier de complete lifestyle van Yaya Woman en Yaya Home te vinden.

Yaya Haarlem (3)

Historische ornamenten zijn met moderne elementen gecombineerd, zoals het pad van grote betonnen tegels in combinatie met de in punt gelegde Hongaarse parketvloer en de voor Yaya kenmerkende stalen hangconstructie. Authentiek is de gewelfde glazen ronde pui met glas in lood ramen.

Yaya Haarlem (6)

Voor Patrick Draijer, mede-eigenaar van Yaya, is de conceptstore in hometown Haarlem een droom die uitkomt. “We hebben het monumentale pand omarmd en met respect voor de historische elementen voorzien van ons allernieuwste interieurconcept. Dit concept is een update van het vorige door kleine nuances.”

Yaya Haarlem (4) 

De winkel in Haarlem is de vijfde van Yaya in Nederland. Het merk had al winkels in Amstelveen, Arnhem, Breda en Den Bosch. Deze week (op donderdag 29 maart) opent de zesde Nederlandse winkel in Nijmegen. In totaal heeft Yaya 20 winkels in vijf landen (Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk).

Yaya Haarlem (7)

Yaya Haarlem (2)