TOP

Binnenkijken in het nieuwe pand van Sole Technology

Sole Technology heeft donderdag 29 november zijn gloednieuwe Europese hoofdkantoor in de Amsterdamse Houthavens geopend. Het gebouw is voorzien van de meest innovatieve toepassingen die het energieverbruik zoveel mogelijk terugdringen.

Sole Technology is bekend van de merken Etnies, Emerica, ThirtyTwo en Altamont. Het bedrijf is in de jaren tachtig opgericht door de Franse pro-skater Pierre-André Senizergues, nog steeds directeur van het bedrijf. Niet zo vreemd dus dat het mogelijk is om in het gebouw te kunnen skaten, want er is nergens vloerbedekking aangebracht. De skatevriendelijke betonnen vloer zorgt meteen voor een industriële look.

Energieverbruik -60%

Bij het ontwerp en de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in de Amsterdamse Houthavens zijn allerlei innovatieve oplossingen aangebracht om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. De inspanningen leveren een energieverbruik op dat 60 procent lager is dan bij vergelijkbare gebouwen.

Zonnepanelen

Het gebouw heeft een zeer geavanceerd warmte-koudeopslag systeem, dat zorgt voor een reductie van 40% van het energiegebruik. Ook zijn er zonnepanelen aangebracht op het dak, is het hele gebouw voorzien van led-verlichting en bewegingsmelders en zijn er isolerende maatregelen aangebracht.

CO2-neutraal

Sole Technology heeft in de loop van de jaren tal van initiatieven opgezet om te werken aan een betere wereld, zoals het ‘Buy a Shoe, Plant a Tree’-programma van Etnies. In 2020 wil Sole Technology volledig CO2-neutraal zijn.