TOP

Binnenkijken in de nieuwe winkel van Fabienne Chapot in Mall of The Netherlands

Waar de andere winkels van Fabienne Chapot een uitgesproken en kleurrijk interieur hebben, heeft de nieuwe winkel in Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam een opvallend neutrale inrichting. Alle aandacht gaat zo naar de kleurrijke collecties van het vrouwenmodemerk.

Foto’s: Fabienne Chapot

De nieuwste winkel van Fabienne Chapot opende op 21 september officieel de deuren in The Gallery in Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam. The Gallery is een ‘straat’ in het prestigieuze winkelcentrum met een mix van boetieks, lifestylewinFoto’skels, koffietentjes en pop-up stores. Hier vind je kleinere winkelunits dan in de rest van het winkelcentrum, met zowel zelfstandige retailers als luxere merken. Met de komst van Fabienne Chapot is The Gallery bijna volledig gevuld.

Neutraal interieur

De winkel in The Mall is de vijfde winkel voor Fabienne Chapot. Er zijn al winkels in Amsterdam, Haarlem, Maastricht en Rotterdam. Waar het interieur van de vier andere winkels een uitgesproken en kleurrijk interieur hebben, is er bij het nieuwe winkelconcept bewust gekozen voor een neutrale inrichting, om de aandacht te vestigen op de kleuren, details en prints waar de collecties van Fabienne Chapot bekend om staan. Binnenkort opent het merk een nieuwe boetiek in Breda, waar hetzelfde nieuwe winkelconcept zal worden neergezet. Het plan is ook om winkels in Duitsland te openen, waar het merk inmiddels twee kantoren en showrooms heeft.

Nieuwe retailtechnologie

Voor het nieuwe winkelconcept heeft het designteam van Fabienne Chapot nauw samengewerkt met winkelarchitecten Storiginals. Het idee is een high-end winkelervaring dankzij nieuwe retailtechnologie, maar dan wel met een warme en laagdrempelige sfeer. Zo is er in samenwerking met audiovisueel retailexpert First Impression een stylescreen geplaatst waarmee je een labeltag van een Fabienne Chapot item kunt scannen. Het scherm geeft suggesties om dit item verder te stylen en suggesties om je look compleet te maken.

Bijzonder design

Aan Dutch Institute of Royal Taste (DIRT) uit Schiedam (curatoren van kunst- en designitems van opkomende Europese designers) werd gevraagd de winkel in te richten met bijzondere designstukken die het merk Fabienne Chapot tot leven laten komen via het interieur. Zo vindt men in de nieuwe boetiek bijvoorbeeld de Instagram-waardige presentatieblokken en pink donut sofa van de Rotterdamse designer Sabine Marcelis, de ‘The End Of Civalization Stools’ van de Tsjechische ontwerper Milan Pekař die als accessoiredisplays dienen en de harige Yeti Chair die door DIRT zelf werd ontworpen.