TOP

Binnenkijken: de vernieuwde winkel van Daily Paper

Onlangs heeft streetwearmerk Daily Paper het Amsterdamse vlaggenschip gerestyled en voorzien van een nieuw, licht en minimalistisch decor, waarbij de collectie helemaal in de schijnwerpers staat.

Na drie jaar vonden de eigenaren van Daily Paper het tijd worden voor een nieuwe look van de winkel aan de Amsterdamse Bilderdijkstraat. De inrichting van de vernieuwde zaak weerspiegelt volgens de oprichters de ontwikkeling van het label. Van een ambitieus Amsterdams streetwearmerk is het in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een wereldwijd geliefde community van jonge, creatieve personen. 

 

Afrikaanse invloeden

De nieuwe inrichting heeft dan ook een internationaal karakter, waarbij uiteraard de Afrikaanse invloeden – een belangrijke pijler sinds de start van het merk – niet ontbreken. De etnische achtergrond van de oprichters zien we terug in kleur en textuurcombinaties. Zo is de nieuwe vloer geïnspireerd door de mozaïekvloeren in Somalië. Verder ziet het merk het lichte en minimalistische interieur als een ‘blank canvas’, waartegen de uitgesproken kleurrijke voorjaar/zomercollectie voor 2019 extra wordt uitgelicht.   

3

1

2

4

11

13

9

5

10

7

14

6

Foto’s: Roel Ruijs