TOP

Binnenkijken: de nieuwe winkel van Summum in Alkmaar

Op vrijdag 17 juli opende Summum Woman officieel haar nieuwste winkel in Alkmaar. Textilia geeft je een kijkje in het mooi gerenoveerde historische pand.

Met de nieuwe aanwinst in Alkmaar komt het totaal aantal winkels van Summum Woman op vier. Alle Summum-winkels zijn te vinden in Noord-Holland: er waren al winkels in Bergen en Heemstede en in april opende een flagshipstore in de Negen Straatjes in Amsterdam.

Summum Alkmaar (1)Summum Alkmaar (10)Summum Alkmaar (2)Summum Alkmaar (15)

Net als het historische pand in de Amsterdamse Hartenstraat bleek ook het pand aan de Koorstraat 65 in Alkmaar van oorsprong een sigarenhandel. En er werd ook wijn en sterke drank verkocht. Twee oude kasten, de etalages met originele glas-in-lood elementen en de authentieke tegelvloer bij de entree stammen nog uit de tijd van de oude sigaren en wijnhandel Pels.

Summum Alkmaar (12)Summum Alkmaar (13)

Het pand is smaakvol en met respect voor authentieke details gerenoveerd tot een eigentijdse boetiek met internationale allure. De winkel is licht, modern en vrouwelijk, maar tegelijkertijd puur, aards en stoer in materiaalgebruik. Strakke zwart metalen rekken en gladde witte muren worden gecombineerd met houtwerk, vintage meubels en zachtroze jacquard paskamer-gordijnen.

Summum Alkmaar (9)Summum Alkmaar (8)Summum Alkmaar (5)Summum Alkmaar (7)