TOP

Binnenkijken: de nieuwe Denham-winkel in Utrecht *

Onlangs opende denim-merk Denham in Utrecht de eerste Nederlandse winkel buiten Amsterdam. Neem een kijkje in deze kersverse mannenmodezaak.

De Denham Mens store heeft zijn intrek genomen op een strategische locatie in de Utrechtse binnenstad: in de Choorstraat, vlakbij de welbekende Oudegracht, het oude gemeentehuis, de Dom en in een gebied met meer (nieuwe) modezaken. De 80m2 grote winkel huist in een historisch hoekpand uit 1897.

Traditie 

De inrichting van de winkel sluit aan bij de locatie én het motto van het merk: ‘Eerbiedig traditie en richt conventie ten gronde’. Zo zijn de Utrechtse straatlantaarns uit de jaren vijftig blikvangers op de winkelvloer. Evenals Franse vintage trollies en de oude kleermakersscharen waaraan de jeans zijn opgehangen.

Andere merken

De nieuwe vestiging, de derde in Nederland (Denham heeft al twee zaken in Amsterdam, red.), richt zich op Denham’s premium 5-pocket denimlijn. Shirts, truien en jassen maken het beeld compleet. Ook is er aandacht voor speciaal uitgezochte items van andere merken als The Last Conspirancy, Converse en Diadora. 

Denham Utrecht 2

Denham Utrecht 3

Denham Utrecht 4

Denham Utrecht 5

Denham Utrecht 6

Foto’s: Denham/Philip Jintes