TOP

Binnenkijken: de eerste Nederlandse Xandres-winkel

Vrouwenmodemerk Xandres heeft grote plannen voor Nederland. Dit najaar opende de eerste Nederlandse winkel in Den Bosch.

Vorig jaar vierde het Belgische vrouwenmodemerk Xandres het vijftigjarig bestaan en het merk heeft sindsdien niet stil gezeten. Het bedrijf wil met haar drie labels Xandres, Xandres Gold en Xandres Studio de Nederlandse markt veroveren. In januari opende een nieuwe showroom in Naarden-Vesting en eind september opende de eerste winkel in Den Bosch.

Winkelconcept

De Xandres-winkel aan de Verwersstraat in Den Bosch is ingedeeld volgens het nieuwe winkelconcept en verkoopt alle drie de labels. Het nieuwe concept heeft in België al winkels in Kortrijk en Nieuwpoort. Voor de winkel in Den Bosch werd gebruik gemaakt van boogvormen en monumentale arcaden. Deze elegante afrondingen zijn consequent doorgetrokken in kassameubel, kastvolumes, gordijn-nissen, stoelen en paskamers. Daarnaast zorgt de transparantie van de gordijnen voor een mooie speling van licht en geborgenheid.

DNA

Xandres begon in 1968 als broekenmerk en brengt inmiddels drie totaalcollectie: Xandres, Xandres Gold voor vrouwen met een maatje meer (voorheen bekend als Xandres Xline) en Xandres Studio, een compacte sublijn die wat modieuzer, jonger en speelser is dan de hoofdlijn. Het DNA van alle drie de collecties draait om de perfecte fit, luxueuze en kwalitatieve materialen, Belgisch vakmanschap en oog voor detail. Xandres wordt verkocht op 160 verkooppunten en heeft 15 eigen winkels in België. De collecties zijn ook verkrijgbaar via de Xandres-webshop.