TOP

Binnenkijken: de eerste Nederlandse winkel van Essentiel

Het Belgische kledingmerk Essentiel heeft eind juli de deuren geopend van haar eerste winkel in Nederland. De winkel is te vinden in de Negen Straatjes in Amsterdam.

De eerste Nederlandse Essentiel-winkel is te vinden op Hartenstraat 8 in Amsterdam, tussen de winkels van Summum Woman en Exota. In deze winkel is de volledige vrouwencollectie van het Belgische merk te koop. In het najaar opent Essentiel een tweede winkel in Amsterdam waar ook de mannencollectie verkocht wordt.

Essentiel (14) Essentiel (15)

T-shirts

Essentiel begon in 1999 als een eenvoudige T-shirtcollectie, met vier modellen in twintig kleuren. De T-shirts verkopen als zoete broodjes en al na een jaar opent de eerste boetiek in Antwerpen. Na twee jaar wordt de collectie uitgebreid tot een volwaardige prêt-à-portercollectie. Er openen steeds meer winkels in België.

Essentiel (3) Essentiel (5)

Mannenlijn

In 2004 lanceert Essentiel de eerste mannencollectie. De bestaande winkels krijgen een mannenafdeling, maar er gaan ook speciale mannenboetieks open. Inmiddels zijn er ongeveer 40 Essentiel-winkels wereldwijd, plus meer dan 800 verkooppunten in 40 landen.

 
Essentiel (2) Essentiel (1)Essentiel (10) Essentiel (6) Essentiel (11) Essentiel (13)