TOP

Binnenkijken: de eerste flagshipstore van Denham in Noord-Engeland

Op donderdag 30 juli 2015 opende het Amsterdamse denimmerk Denham haar eerste flagship store in Noord-Engeland.

Nog een mijlpaal voor het Denham: na nieuwe winkels in Nederland, Tokio, Frankrijk en Australië, krijgt het Amsterdamse denimmerk haar eerste flagship store in Noord-Engeland. In een van de oudste winkelstraten van Leeds, Briggate, en tegenover het Trinity Centre, opende op donderdag 30 juli 2015 de nieuwe winkel.

 

“Als Engelsman ben ik trots om een flagship store in het noorden van Engeland te openen”, laat oprichter Jason Denham in een persbericht weten. “Leeds is de snelst groeiende stad in het Verenigd Koninkrijk en we zijn ervan overtuigd dat ons merk zal binden met de Leedse klant.”

 

Denham flagship store Leeds (1)Denham flagship store Leeds (10)
Denham flagship store Leeds (11)Denham flagship store Leeds (3)

 

Andere merken

 

In de flagship store zullen ook andere merken te koop zijn die speciaal door Denham zijn geselecteerd, zoals Superior Label Japan, Ocean Republic Jewelry, Monokel Handcrafted Eyewear, Converse First Line, Jack Purcell, Kolok en The Last Conspiracy Footwear.

 

Denham flagship store Leeds (9)

 

Private Wardrobe

 

Ook het Private Wardrobe-concept wordt in Leeds doorgezet. Hier kunnen klanten tijdens bepaalde evenementen of via een speciale afspraak, toegang krijgen tot een selectie van de limited editon producten.

 

Denham flagship store Leeds (8)

 

Inrichting

 

De winkel van 150 m² heeft twee verdiepingen en is ingericht door het designteam van Denham. De sfeer en het interieur moeten een verlenging zijn van de eigen identiteit die ook terug is te vinden in de winkels in Amsterdam, Antwerpen, Berlijn, Sydney, Tokyo, Osaka, Kyoto en Nagoya. Er is hiervoor vintage met modern gecombineerd, zoals het typische gebruik van hout, witte wanden en veel licht.

 

Denham flagship store Leeds (4)Denham flagship store Leeds (6)
Denham flagship store Leeds (2)Denham flagship store Leeds (5)