TOP

Binnenkijken: Carhartt Wip’s nieuwe Amsterdamse vlaggenschip

Vier jaar na de opening van de flagship store in Amsterdam, heeft Carhartt Wip de tweede vestiging in de hoofdstad geopend.

De nieuwe Carhartt Wip-winkel in de Utrechtsestraat is ontworpen door het bureau van architect Andrea Caputo in Milaan. Hierbij zijn de traditionele elementen van het monumentale gebouw gecombineerd met modern design. Voorafgaand aan de renovatie bevond zich op de begane grond van het gebouw een werkplaats en aangrenzende binnenplaats. De binnenplaats is getransformeerd tot een extra retailruimte van 90m2. De winkel is daarbij verdeeld in twee specifieke ruimtes met elk 5 meter hoge plafonds.

Vrouwenlijn

Bij binnenkomst valt de eerste ruimte op door de moderne meubelen in een minimalistische ruimte. Daarnaast vragen de mat en glans geschilderde muren en kledingrekken de aandacht. De tweede ruimte, waarin er speciale aandacht is voor de vrouwenlijn, wordt geaccentueerd door de kasten en paskamers van rauwe materialen als onbehandeld hout.

Derde vestiging

Carhartt Wip wil de komende jaren meer winkels in Nederland openen. Dit voorjaar werd al een shop-in-shop in het Rotterdamse Funkie House toegevoegd. Binnenkort staat een derde Amsterdamse vestiging, in de Haarlemmerstraat, op de planning. 

carharttutrechtsestraat-1

carharttutrechtsestraat-2

carharttutrechtsestraat-3

carharttutrechtsestraat-4

carharttutrechtsestraat-5

carharttutrechtsestraat-6