TOP

Binnenkijken bij: White in Den Haag

Textilia bezoekt regelmatig inspirerende mannenmodewinkels. Deze keer is dat White aan de Denneweg in Den Haag. Hier trekt een interessante merkenmix van Drykorn, Woolrich, Paul Smith en het eigen label Kris K een jonge én oude doelgroep.

In de etalage staan drie paspoppen met drie verschillende kledingstylen: de één in een wit pak voor een gedurfde look, de ander in een donker pak voor een ietwat zakelijke stijl en de laatste nonchalant casual met een stoere jeans en jasje. Het geeft in één oogopslag het concept van White weer: hier kan zowel de jongere als de modegevoelige man van middelbare leeftijd terecht.

Oudere en jongere doelgroep
Eigenaar Mik Klijndijk startte in 2008 met de winkel en is nog steeds verrast over wie allemaal zijn winkel bezoekt. “Zelfs prins Constantijn kwam onlangs binnen.” Met een merk als Woolrich, dat zich op succesvolle wijze weet te verjongen, trekt de jonge modeondernemer ook de man van middelbare leeftijd over de drempel. “Zo verkocht ik dit winterseizoen de Woolrich jassen met bontkraag aan zowel een jonge als oudere klant.”

Exclusief private label
Dan is er ook het eigen shirtlabel Kris K., vernoemt naar Mik’s dochtertje. De overhemden worden allemaal in Italië geproduceerd. “Ik laat er elke seizoen maar een paar in een gelimiteerde oplage maken. Ze zijn genummerd, waardoor het item exclusief blijft. Het is mijn meest commerciële product waarmee ik inspeel op de vraag vanuit de markt.”

Het pak als bijverkoop
Op het ‘ouderwetse’ pakkensegment heeft Mik een verfrissende kijk. Geen rekken vol, maar alleen de krenten uit de pap. “Ik ga niet bewust op inkoop voor pakken. Soms zie ik er eentje bij Filippa K of Drykorn met een bijzonder model, print of stof. Die order ik dan. Zo gaat het ook bij mijn klanten. Zij komen binnen voor een casual outfit en kopen er voor de gein een pak bij. Gewoon omdat het mooi is.”

Heb jij ook een winkel die je graag wilt laten zien? Stuur een mailtje naar l.bosman@textilia.nl. Volg mij ook op Twitter: Li_Textilia