TOP

Binnenkijken bij Elements of Freedom in Amsterdam

Vrouwenmodelabel Elements of Freedom opende in oktober de allereerste winkel in Amsterdam. Net als de kleding heeft ook het interieur van de winkel een duurzame insteek.

De eerste winkel van Elements of Freedom is sinds oktober te vinden in de Wolvenstraat in Amsterdam. Het duurzame vrouwenkledingmerk koos bewust voor een Rijksmonument in de bekende Negen Straatjes, waar veel kleine en vaak ook duurzame boetieks te vinden zijn.

Slow fashion winkel

Elements of Freedom heeft zich voor de nieuwe winkel laten inspireren door Parijs, waar merken in kleine winkels in de binnenstad hun collecties tonen in een persoonlijke en gezellige sfeer. In de slow fashion winkel wordt alle tijd genomen om het verhaal achter het merk te vertellen. In het monumentale winkelpand zijn de balken aan het plafond en de originele houten vloer nog zichtbaar.

Duurzaam interieur

Elements of Freedom gebruikt voor haar kleding alleen maar natuurlijke en duurzame materialen, waarvan een steeds groter deel gerecycled. Dit concept is doorgevoerd in het interieur en de vormgeving van de winkel, waarin veel gebruikt wordt gemaakt van hout, planten en gedroogde bloemen. De toonbank is van hergebruikt grenen en functioneert tevens als bar.

Jaren draagplezier

Elements of Freedom is in 2014 opgericht door Audrey Nuchelmans en Arjan Oortgiesen. Zij wilden stijlvolle kleding maken die goed casual te dragen is, die makkelijk te combineren is voor elke gelegenheid en die jaren draagplezier biedt. De collectie is duurzaam en wordt gemaakt in harmonie met mens en natuur. Het merk heeft inmiddels ruim 70 verkooppunten in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland. Met de brandstore is de lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om op één plek de volledige collectie te tonen en het complete verhaal aan klanten te kunnen laten zien en ervaren. Volgend jaar hoopt het merk een tweede winkel te openen.