TOP

‘Billboard Calvin Klein bevat het woord ‘fuck”

Het Calvin Klein Billboard in Manhattan heeft bij veel voorbijgangers boze reacties losgemaakt. Niet vanwege de slechts in ondergoed gehulde Lara Stone, maar het woord 'fuck' dat op de levensgrote poster prijkt.

Het vergt wat concentratie en puzzeltechnieken, maar wie goed naar de nieuwe campagnefoto van Calvin Klein kijkt, zou het woord ‘fuck’ kunnen ontdekken. Het woord begint bij de tafel achter het Nederlandse model Lara Stone. Door haar lichaam is alleen het linkerdeel van de tafel zichtbaar waardoor volgens boze tongen de letter F ontstaat. Het onderbroekje van Stone zou de letter U vormen en de letters CK naast Stone maken het woord compleet.

Boos
“Een verkeerd signaal en ongepast” vinden veel New Yorkers de nieuwe reclame van Calvin Klein. “Ik denk niet dat dit gezond is voor iemand, zelfs niet voor jonge kinderen”, reageert een boze voorbijganger tegen CBS. Ook Mandy uit New Jersey is het daar mee eens: “Het is ronduit walgelijk, ze hadden dat reclamebord er in de eerste plaats nooit mogen hangen.”

Ongeluk of opzet?
Zal Calvin Klein het woord met opzet in de poster verwerkt hebben of is dit puur toeval? Volgens diverse reacties moet je wel heel goed kijken wil je het woord kunnen terugvinden. Toch is het niet de eerste keer dat een campagne van Calvin Klein met Lara Stone voor opschudding zorgt. In 2010 zou een campagne voor de jeanslijn van CK volgens Australiërs aanzetten tot verkrachting.