TOP

Bike Expo 2010 groeit explosief

Bike Expo heeft in zijn tweede levensjaar laten zien van belang te zijn. Meer dan 5.700 fietsexperts wisten de weg dit jaar naar deze beurs te vinden. Een bezoekerstoename van 14 procent in vergelijking met 2009.

Klaus Dittrich, voorzitter van Management Messe M√ľnchen GmbH is erg tevreden over de goede resultaten van Bike Expo 2010. “De sterke toename van beursbezoekers laat zien hoe aantrekkelijk deze fietsbeurs is voor de industrie. We zien ons zelf als een strategisch partner voor de fietsindustrie en kunnen genoeg ruimte bieden aan de fietsbranche om zich volledig te ontwikkelen.” Traditionele fietsmerken en nieuwkomers gebruiken Bike Expo om hun nieuwste modellen en ontwerpen te introduceren. De eerste twee dagen van de beurs zijn puur voor de vakhandel. Tijdens het weekend, de laatste twee dagen van de beurs, gaan de deuren tevens open voor het publiek. Dit jaar bezochten 20,000 consumenten de Bike Expo.

Groeimogelijkheden

Het internationale karakter van de beurs ging er dit jaar ook op vooruit. 24 procent van de beursbezoekers kwamen uit 55 verschillende landen. De grootste fietsdelegaties kwamen uit de Alpenlanden. In totaal presenteerde 257 exposanten (+22%), 392 merken (+45%) op 55.000 vierkante meter beursvloer. De twee belangrijke beursthema’s ‘Urban Mobility’ (stadsfietsen) en ‘E-Bikes'(elektronische tweewielers) ontvingen veel aandacht van pers en vakhandel. Beide segmenten ontwikkelen zich dan ook als uitstekende groeimogelijkheden voor de fietsindustrie.

Bike Expo 2011 zal plaatsvinden van 21 juli tot en met 24 juli op het terrein van de New Munich Trade Fair.