TOP

Bijzondere sneaker geld waard*

Voor speciale edities van sneakers ontstaan doorgaans lange rijen voor winkels. De gympen zijn dan ook van waarde voor winkels én voor de omvangrijke doorverkoopmarkt.

Stonden afgelopen februari sneakerfans nog dagen in de rij voor de lancering van de nieuwe Adidas Yeezy 750 Boost, ontworpen door de Amerikaanse rapper Kanye West, nu zijn deze schoenen volgens de site Highsnobiety maar liefst 1250 euro waard. En deze gympen zijn niet de enige: de Nike Air Tianjin Foamposite (exclusief verkrijgbaar bij een select aantal Chinese retailers) kosten nu bijna 1500 euro.

sneaker highsnobiety

Highsnobiety zette samen met sneakerhead data company Campless enkele interessante verkoopdata van het eerste kwartaal van 2015 op een rij. Opvallend is dat de verkoop van de door Kanye West ontworpen Adidas sneaker verreweg het meest heeft verkocht in de periode januari tot en met maart. Verder wordt de markt flink gedomineerd door Nike, met speciale versies van het bekende Air Jordan-model. 

sneaker highsnobiety 2

Hoewel deze cijfers zijn gebaseerd op de doorverkoopmarkt, met kanalen als eBay zijn ze ook voor mode- en sportswearretailers van waarde. Ze benadrukken nog maar eens het belang van special editions voor consumenten. 

sneaker highsnobiety 3 

Bron: Higsnobiety/Campless