TOP

Bijenkorf opent grotere winkels, V&D gaat voor klein

Terwijl de Bijenkorf grotere winkels wil openen, gaat Vroom en Dreesmann voor kleinere filialen. De warenhuisketens van de retailgroep Maxeda hopen op deze manier meer consumenten te prikkelen.

V&D gaat vanaf 2010 ook winkels in kleinere steden (50.000 tot 100.000 inwoners) zoals Lelystad vestigen, meldt het Algemeen Dagblad. Daar zullen vooral de huismerken als Liv en Soho verkocht worden. Bestaande V&D-filialen krijgen extra verkoopcapaciteit door het ombouwen van magazijnen tot winkelruimte. Eind 2009 moeten 43 van de 62 vestigingen klaar zijn met ook een compleet gerestylede mannenmodeafdeling.

De Bijenkorf gooit het over een hele andere boeg. Er moeten grotere winkels met meer theater komen om het teruglopende bezoekersaantal te stoppen. Ceo Jacob de Jonge zegt hierover tegen het Financieele Dagblad: “Hoewel het bezoekersaantal terugloopt, wordt er wel meer besteed. We doen het redelijk in een moeilijke situatie.” Hij verwacht dat het marktaandeel in het hogere marktsegment verder stijgt van 3,5 naar 5 procent. Alle winkels krijgen een chiquere uitstraling en verder komen er in de winkels het hele jaar door meer evenementen.