TOP

Bijenkorf mag verder met uitbreiding in Utrecht

De Bijenkorf mag doorgaan met de verbouwing van het pand in het La Vie-gebouw in Utrecht, ondanks dat de Raad van State het bestemmingsplan opnieuw heeft afgekeurd. Dat meldt RTV Utrecht.

De Bijenkorf mag doorgaan met de verbouwing  van het pand in het La Vie-gebouw in Utrecht, ondanks dat de Raad van State het bestemmingsplan opnieuw heeft afgekeurd. Dat meldt RTV Utrecht. Volgens de omroep zijn de belangen te groot om de bouw weer stil te leggen.

De Bijenkorf wil het filiaal in Utrecht laten groeien tot vijftienduizend vierkante meter. De verbouwing is onderdeel van de strategiewijziging die de Bijenkorf in 2013 bekendmaakte. Hierbij wordt onder meer tweehonderd miljoen euro geïnvesteerd in de overgebleven winkels.

Bestemmingsplan

Vorig jaar juni vernietigde de Raad van State het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de uitbreiding. Onder druk van Wijk C Komitee en de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht moest de gemeente de luchtvervuiling en de parkeernormen opnieuw doorberekenen. De verbouwing was toen al een geruime tijd aan de gang.

Nu zegt de Raad van State dat weliswaar de parkeerproblematiek goed is aangepakt, maar dat de gemeente was vergeten dat de Monicabrug open zou blijven. Dat heeft gevolgen voor de luchtkwaliteit, maar toch vindt de Raad van State dat de belangen te groot zijn om de verbouwing opnieuw stil te leggen. In totaal heeft die al acht maanden vertraging opgelopen.

Extra laag

De eigenaar van het La Vie-gebouw, waarin het warenhuis zit, wil een verdieping bouwen op het dak achter de gevel en een extra laag op de parkeergarage. Ook de gevels worden vernieuwd, komt er een winkel bij, wordt de expeditie inpandig en zal de loopbrug boven de Jacobsstraat worden gesloopt.