TOP

Big Bellies en Hip & Blizz steunen Stichting Proniños

De webshops Big Bellies en Hip & Blizz verkopen online totaal verschillende producten, maar hun bedrijfsmissie is identiek. Geen winst als prioriteit, maar het bijdragen aan een beter bestaan van mensen. Daar is nu de steun aan de Stichting Proniños bijgekomen.

Yvonne Roeterdink van Hip & Blizz verkoopt handgemaakte kraamcadeaus en streeft ernaar met fairtrade materialen en producten te werken. Silvia Schakel van Big Bellies verkoopt tweedehands positiekleding, omdat ze vindt dat hergebruik de kortste weg is naar duurzaamheid. Beiden zijn moeder, woonachtig in Houten en willen graag delen.

“De Stichting Proniños spreekt ons aan. De stichting is in het leven geroepen om kinderen in ontwikkelingslanden naast het reguliere lesprogramma, extra scholing te bieden.”

Een speciaal lesprogramma is geschreven rond een viertal belangrijke mondiale thema’s om kinderen een solide basis te bieden voor een betere toekomst.

60% van de opbrengst van Big Bellies zal worden gedoneerd aan de stichting. Hipandblizz.nl geeft al geruime tijd 10% van de winst aan de stichting. “Alle betrokkenen zetten zich belangeloos in en werken keihard aan een betere toekomst voor deze kinderen. Een prachtig streven waar we graag ons steentje aan bijdragen”, aldus Yvonne en Silvia.

“Het is belangrijk sponsors te vinden en fondsen te werven voor de aanschaf van lesmateriaal, het trainen van plaatselijke leraren en het betalen van hun salaris om zo de aanvullende scholing mogelijk te maken”, aldus oprichtster Katja Visser van de Stichting Proniños.