TOP

Bewezen: shoppen maakt gelukkig!

Eindelijk is er een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat shoppen wel degelijk goed voor je is! Shoppen maakt zelfs gelukkig, volgens een Amerikaans onderzoek. Er is wel één kanttekening: koop alleen de dingen die je je kunt veroorloven.

Uit het onderzoek blijkt dat degenen die zichzelf nooit op iets nieuws trakteren, minder gelukkig zijn dan shopaholics, meldt de Belgische internetsite HLN.be. Verwen jezelf dan ook regelmatig op iets leuks, anders bouw je een gevoel van gemis op. Vandaar dat gierige mensen het gevoel hebben alsof ze alle lol in het leven zijn misgelopen. Mensen met een gat in hun hand blijken gelukkiger te zijn op lange termijn. Dat de meeste vrouwen zich schuldig voelen na een aankoop blijkt dit geluksgevoel niet te verstoren, want het schuldgevoel neemt na de aankoop toch razendsnel af.

Wel is het van belang om alleen te kopen wat je je kunt veroorloven. Overweeg ook of je de aankoop echt hebt verdiend. Het geluksgevoel kan al helemaal niet op als je een koopje scoort, dus bezoek regelmatig winkels met sales of outletcentra. Betaal altijd cash zodat je bankrekening niet ineens de diepte induikt.