TOP

Beurzen: waar moet ik naartoe in Berlijn?

Van 8-10 juli is Berlijn met twaalf modebeurzen weer inkoopstad nummer één. We lichten de belangrijkste beurzen eruit.

Jeans en sportswear:

Bread & Butter
De twee halve finales van het WK voetbal in Brazilië worden gespeeld tijdens Bread & Butter. Het thema van de Berlijnse jeansbeurs is deze keer dan ook een inkoppertje: Carnaval do Brasil. Net als vier jaar geleden wordt er een ministadion gebouwd op het beursterrein met grote tv-schermen, zodat we niets hoeven missen van der Fussball-Weltmeisterschaft. Lunapark wordt Copacabana met zandstranden, sambaklanken, favelahutjes en natuurlijk vrouwen in minuscule bikini’s. Locatie: voormalige luchthaven Tempelhof, Platz der Luftbrücke 5, U6 Platz der Luftbrück.

Bright
Beurs voor streetwear, boardsport en sneaker met rond de 300 exposanten. Locatie: Warenhaus Jandorf, Brunnenstraße 19-21, U8 Rosenthaler Platz.

Mannen- en vrouwencollecties:

Panorama
Vliegveld Schonefeld komt maar niet af, dus het businessplan van Panorama om invliegende mensen direct naar de beurs in de hangars te laten komen, valt in duigen. Panorama verhuist daarom naar het beursterrein naast de ‘Funkturm’ in het centrum. Bezoekers zullen opgelucht ademhalen, want de reis van de andere beurzen naar Schonefeld was bepaald geen sinecure.  Op de nieuwe locatie omvat Panorama zes hallen met vrouwen- en mannemodemerken in het middensegment. Ook zijn er weer merken die franchiseconcepten aanbieden. Locatie: ExpoCenter City, Eingang Süd, Jafféstraße, shuttlebussen vanaf de luchthavens.

Premium
Premium vindt twee keer per jaar plaats op het terrein van het Station-Berlin. Volgens de beursorganisatie komen elk halfjaar zestigduizend bezoekers af op de collecties in het hogere segment. Hoewel het met name een vrouwenmodebeurs is, wordt het aanbod steeds meer uitgebreid met mannen-, jeans- en sportfashioncollecties. Tip: wil je niet in een ellenlange rij belanden, ga dan vroeg in de ochtend of juist in de namiddag naar de beurs. Voor de deur stoppen verschillende shuttlebussen die je gratis naar de andere beurzen in Berlijn brengen. Locatie: Kreuzberg, Station-Berlin, Luckenwalder Straße 4–6, U1/U2 Gleisdreieck, Bus 129 Schöneberger Straße.

Show & Order
De naam zegt het al: tijdens Show & Order kan direct worden georderd. De beurs, waar voornamelijk vrouwenmode wordt aangeboden, is op woensdag tot 21.00 uur geopend, en biedt dan muziek en gratis drankjes. Oprichter Verena Malta: “Het beurs- en showschema is die week in Berlijn al zo vol, op deze manier hebben inkopers een extra moment om naar de beurs te komen.” Locatie: Berlin-Mitte, Köpenicker Straße 70, U8 Heinrich-Heine-Straße.

Mannenmode:

Seek
Op een steenworp afstand van Premium vind je de mannenmode- en streetfashionbeurs Seek. Helaas kun je niet met hetzelfde bandje naar binnen, dus neem je visitekaartje mee om je aan te melden. Vooraf online inschrijven, is niet mogelijk. Seek is een klein concept dat zich heeft ontwikkeld tot een beurs voor de smaakmakers. Minder niche dan Capsule, maar net zo interessant en zeker zo vooruitstrevend. Locatie: Kühlhaus, Luckenwalder Straße 3, U1/U2 Gleisdreieck, Bus 129 Schöneberger Straße.

Capsule
“Capsule reflecteert wat actueel en is bedoeld voor actieve retailers die zich richten op goed geïnformeerde consumenten”, aldus Deirdre Malone, één van de bedenkers van het Capsule-concept. Alleen innovatieve en high-end merken zijn welkom op deze beurs, die van oorsprong uit New York komt. Inmiddels zijn er elk seizoen edities in Berlijn, New York, Las Vegas en Parijs. Locatie: Postbahnhof, Straße der Pariser Kommune 8, S3, S5, S7, S75, Bus 140, 147, 347 Ostbahnhof.

Plusmode:

Curvy is Sexy
Plus size met 60 vrouwenmodecollecties en schoenen. Locatie: Palazzo Italia, Unter den Linden 10
S1, S2, S5, S7, S25, S75, U6, Tram 12, M1 Friedrichstraße.