TOP

Beurstip: jeans & sportfashion op Modefabriek *

Zondag 10 en maandag 11 juli staat RAI Amsterdam weer in het teken van de Modefabriek. Textilia’s redacteur jeans & sportfashion zet enkele highlights op een rij.

District B

District B: hier vind je volgens de Modefabriek-organisatie mode voor ‘fashion forward denim aficionado’s’, met aandacht voor ambacht en oorsprong. Met onder meer bekende namen als Lois Jeans, Wrangler, Edwin Jeans en Bleu de Cocagne.

Sportfashion

Ook sportfashion is uiteraard vertegenwoordigd. Puma lanceert bijvoorbeeld een nieuwe bodylijn voor vrouwen. Helemaal terug van weggeweest en nu ook op Nederlandse bodem de aandacht opeisend is Champion. Andere exposanten zijn onder meer K-Way, Superga, Fjallräven, Franklin & Marshall en RVLT.

Productpresentaties

Kennis is king. Zeker in het district waar alles draait om denimpioniers, nieuwe ambachtelijkheid en modern geïnterpreteerde heritage merken. In de nieuwe Brand Tank kunnen merken hun verhaal houden over waar ze vandaan komen en waar ze naartoe willen. Of er wordt ingezoomd op speciale producten of specialismen. Merken die al te zien zijn in de Brand Tank zijn onder andere Wrangler en Toms.

Denimtrends voorjaar/zomer 2017

Op zondag en maandag presenteren denimforecasters Sue Barrett en Katy Rutherford van het Londense Trend Studio Denim Forum de nieuwste jeansontwikkelingen. 

Denim City X Modefabriek

Meer leren over denim? Dan zijn de workshops van innovatieplatform Denim City the place to be. Er worden diverse workshops georganiseerd, waarbij je veel te weten komt over denim.

Kijk hier voor het volledige Modefabriek-programma.