TOP

Bestseller vrouwenmode: XPC Vleuten

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia aan regiomanager en inkoper Michelle Bos, van de XPC winkels in regio Utrecht, wat de bestseller in het filiaal in Vleuten is.

“Deze week hebben we twee soorten broeken van het merk Please goed verkocht. De ene is een katoenenbroek (89,95)en wordt in verschillende kleuren verkocht. De andere broek is een jeansvariant (109,95). Voor deze items komen vrouwen van verschillende leeftijden binnen en het leuke is dat sommige, nĂ¡dat ze al een broek hebben gekocht, terugkomen om nog een andere kleur erbij te kopen”, vertelt Michelle Bos. “Verder doet de PJ party collectie van Expresso in de kleuren lavendel en lichtroze het goed. We kregen de kleding een week geleden binnen en hebben al veel broeken, linnentruitjes, spijkerjasjes en stoere spijkerbroeken verkocht.”

Verwachting komende weken
“Van de verkoop verwacht ik veel komende weken. We hadden de winkel al op tijd volhangen met de nieuwe collectie, maar door het slechte weer kwam de verkoop wat langzaam op gang. Nu de temperaturen weer omhoog gaan, verwacht ik dat de mensen weer zin hebben om te gaan winkelen voor hun lente- en zomergaderobe.”

Op de hoogte van de trends
“Om op de hoogte te blijven van de laatste trends ga ik elk jaar naar de Modefabriek. Ik ben ook al een paar keer naar Bread & Butter in Berlijn geweest. De merken zelf geven meestal ook modeshows en daar ga ik vaak wel even bij kijken. Ik lees ook verschillende modetijdschriften. Verder ga ik elke week naar het confectiecentrum. Daar zie ik ook veel voorbij komen.”

Contact met de klant
“We hebben een groot klantenbestand met ongeveer 4000 mensen. Eens in de vier weken krijgen zij een e-mail met nieuws over evenementen die we organiseren of over nieuwe collecties en merken in de winkel. We hebben ook een Facebookpagina, waarop we ook updates en foto’s plaatsen. Verder organiseren we elk jaar in februari en september drie avonden een modeshow voor de klanten om ze de nieuwe collecties te laten zien en een leuke avond te bezorgen.”

XPC Vleuten
Noorderburcht 2
Vleuten