TOP

Bestseller vrouwenmode: Lódz in Tilburg

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Gerards Baars van Lodz in Tilburg.

“Het merk American Vintage gaat bij ons als een speer”, aldus eigenaar Gerard Baars. “Maar dat loopt eigenlijk al seizoenenlang goed. Met name de basics vliegen de winkel uit. Bij American Vintage raadden ze ons enkele jaren geleden om die basics anders in te kopen. Geen grote aantallen  van dezelfde kleuren, maar meer kleuren naast elkaar en minder grote hoeveelheden. Het bleek te werken. Klanten kiezen pas voor kleur als ze veel kleur zien. Er zijn klanten van ons die echt voor American Vintage terug blijven komen.”

Baars is tevreden over zijn inkoop van het komende winterseizoen. “Je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker. We kunnen met veel merken snel bijsturen, mochten we een inschattingsfout hebben gemaakt. Er komen nu van die dunne donsblazers in de winkel te hangen, daar zetten we flink op in. Het is nog afwachten of ze het net zo goed gaan doen als we hopen.”

Behalve de winkel in Tilburg is er ook nog een Lódz-filiaal in Oisterwijk. “In Oisterwijk is onze collectie wat vrouwelijker. Daar verkopen we ook merken als Dante en Melrose. In Tilburg zit eerder de stoere zus. Een webshop hebben we niet, wij geloven in de kracht van sfeer in de fysieke winkel.” 

Lódz Tilburg
Willem II straat 61
5038 BD Tilburg
013 – 542 00 73
info@lodz.nl