TOP

Bestseller vrouwenmode: Jazz damesmode in Utrecht

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan Jeanette Soekhoe van Jazz damesmode in Utrecht.

“Wat er momenteel goed loopt? Niets!”, grapt Jeanette Soekhoe. “Er zitten de laatste tijd geen echte uitschieters in de verkoop van bepaalde artikelen. We merken wel dat de accessoires erg goed gaan.” Daar heeft de eigenaresse ook een verklaring voor. “We hebben een moeilijk seizoen achter de rug. Je ziet de mensen al de winkel instappen met de gedachte: ‘we gaan geen geld uitgeven vandaag’. Twee jaar geleden zijn we begonnen met de bijverkoop van accessoires. De laatste tijd zorgen juist die voor veel omzet.”

 

Accessoires blijken bij Jazz de perfecte aankoop, de prijs is aantrekkelijk waardoor klanten minder lang twijfelen. “Klanten zijn toch op zoek naar iets leuks, maar ze willen niet te veel uitgeven”, vertelt Soekhoe. “Spullen als tassen en sjaaltjes zijn betaalbaar genoeg om mee te nemen, ook in deze tijden.” Dat de klanten vandaag de dag wat minder snel hun portemonnee trekken, is ook voelbaar bij Jazz in Utrecht. “Toch willen wij positief en gemotiveerd blijven. Met een wekelijkse aanvulling van het assortiment hopen we de klanten toch te kunnen verleiden.”