TOP

Bestseller vrouwenmode: Gurus in Utrecht

Ook benieuwd naar wat je collega of concurrent het beste heeft verkocht de afgelopen periode? Deze week vroeg Textilia het aan eigenaar Meijke Jetten van de winkel Gurus in Utrecht.

“Afgelopen week verkochten twee modellen blazers van het merk MbyM erg goed. De ene blazer is in de kleur ecru (€119,95) en het andere model in een kakikleur (€89,95)”, vertelt eigenaar Meijke Jetten. “Verder zie ik dat de voorjaarscollectie van Aaiko ook goed gaat. Ik verkoop veel broeken, tunieken en tops van het merk. De klanten zijn erg enthousiast over de collectie.”

De verkoop voor komende weken
“Ik heb goede verwachtingen voor de komende weken. Nu het weer beter wordt, merk ik dat de mensen weer zin hebben om te gaan winkelen voor hun lente-en zomerkleding. Door de kou van afgelopen tijd was het wat rustiger, maar ik kan begrijpen dat het passen van een zomerjurkje bij een temperatuur onder de nul graden niet echt stimuleert.”

De trends
“Om op de hoogte te blijven van de laatste trends bezoek ik verschillende beurzen. Ik ga altijd naar de modefabriek, maar ook naar beurzen in Parijs en Florance. Dit jaar staat Pitti Immagine in juni op de planning. Verder lees ik ook modebladen, maar dat is meer om te kijken naar de lopende trends.”

In contact met de klant
“We hebben een Facebookpagina waar we updates op plaatsen zodra er nieuwe collecties zijn. Als er een nieuw merk in de winkel is bijgekomen laten we dat ook op de pagina weten, maar dat doen we doormiddel van fotocollages waarmee we een sfeerbeeld creëren. Verder laten we ook een outfit van de week zien. Onze mailinglijst gebruiken we voor het aankondigen van specifieke evenementen, bijvoorbeeld een pre-sale.”

Gurus
Twijnstraat 69
Utrecht