TOP

Berghaus sponsort Nederlandse klimmers

Berghaus is de nieuwe kledingsponsor van het Nederlands Team Sportklimmen en IJsklimmen. De teamleden klimmen in Berghaus tijdens World Cups, EK's en WK's in het internationale wedstrijdseizoen 2010 en 2011.

Het Britse outdoor kledingmerk Berghaus, in Nederland vertegenwoordigd door Fros International, steekt de Nederlandse topklimmers in de meest technische outfits. “Topsporters verdienen topmateriaal”, vindt Jörgen Hulst van Berghaus/Fros. “Tot nu toe klom het Nederlands Team in katoenen T-shirts. Daar brengen wij nu verandering in met ons ultra lichtgewicht, ademend en sneldrogend Tech T materiaal.”Naast Tech T wedstrijdshirts worden de sporters ook voorzien van onder meer fleece-truien, jassen en windstoppers.

Ralf van der Rijst, topsportcoördinator van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), is blij met de samenwerking met Berghaus/Fros. “De samenwerking met Berghaus past binnen de huidige ontwikkelingen van de topsport”, zegt de oud-topschaatser. “Naast de samenwerking met het Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven (CTO), waar onze sportklimmers fulltime kunnen trainen, beschikken we nu ook over een ruim kledingpakket met hoogwaardige kleding.”