TOP

Benzak Denim Developers brengt Europese jeans *

Benzak Denim Developers is bekend van de Japanse jeans. Deze zomer introduceert het merk een nieuwe jeanslijn: Benzak European Made.

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van crowdfunding. Zo ook het Nederlandse jeanslabel Benzak Denim Developers dat al meerdere keren gebruikmaakte van fondsenwerver Kickstarter. Volgende week, 25 mei, start het merk een nieuwe campagne om de productie van de kersverse lijn Benzak European Made te financieren.

Merk promoten

“Ik heb geen investeerder en heb beperkte leningen bij de bank, dus dit is een welkome uitkomst voor mij”, vertelt eigenaar Lennaert Nijgh. “Crowdfunding genereert verder directe omzet en is een mooie gelegenheid om het merk te promoten.”

Vriendelijker geprijsd

Benzak Denim Developers produceert sinds 2013 premium spijkerbroeken die in Japan wordt geproduceerd. “Dat gaat voor een nichemarkt als dit behoorlijk goed”, vertelt Nijgh. “Toch merk ik dat niet iedereen in is voor jeans van 300 euro. Dus ga ik met de European Made-collectie voor een vriendelijker geprijsde tweede lijn.”

Top notch

De naam zegt het al: Benzak European Made wordt anders dan de Benzak Denim Developers collectie in Europa (Portugal) geproduceerd. Het merk gebruikt daarbij ook Europese materialen, afkomstig van de gerenommeerde  Italiaanse weverij Candiani. Wat blijft zijn de fits, die gebaseerd zijn op de Japanse lijn, en details als het garengebruik, de vorm van de achterzak en de 6-pockets, het zesde extra zakje op de linkerpijp. “We blijven zoeken naar de allermooiste materialen. Het moet allemaal nog steeds top notch zijn.”

Verschil in prijs

De retailprijs van de Europese jeans is 179 euro. Volgens Nijgh zit het verschil in prijs met de Japanse denims met name in de productietechniek – de Japanse broeken worden deels met de hand gemaakt en hebben extra details zoals een versteviging van de achterzak – en loon- en importkosten. Nijgh: “De jeans vullen elkaar aan.”

T-shirts en sweaters

Het meer commerciële aanbod biedt Benzak Denim Developers tevens de mogelijkheid om de collectie uit te breiden. European Made biedt daarom een aantal T-shirts en sweaters. De toevoeging van een vrouwenlijn kan volgens de ontwerper heel goed een volgende stap zijn. Het merk wordt al verkocht bij winkels als Tenue de Nimes in Amsterdam, Denoism in Rotterdam, Rambam in Eindhoven en online onder meer bij Denim Hunters. Deze zomer staat Benzak Denim Developers op het vakevenement Selvedge Run in Berlijn.

BENZAK LOOKS_8BENZAK LOOKS_14