TOP

Benetton ontwikkelt kledinghangers van kneedbaar hout

Benetton start met nieuwe milieuvriendelijke projecten. Zo ontwikkelt het merk kleerhangers van kneedbaar hout, kleding van biologisch katoen en ecologische papieren draagtassen. Doel: 600 ton minder plastic in 2011.

De ecologische kleerhangers, die in samenwerking met het Fraunhofer Institut Chemische Technologie in Pfinztal Berghausen (Duitsland) ontwikkeld zijn, zullen in het wereldwijde netwerk van Benetton-winkels geleidelijk de huidige kleerhangers van plastic gaan vervangen. De kleerhangers van kneedbaar hout zijn 100 procent biologisch afbreekbaar en kunnen herbruikt worden. Deze zullen in de plaats komen van de oude plastic modellen waaraan tot nu toe de kleding werd gepresenteerd.

Biokatoen
Twee andere plannen op ecologisch gebied die de milieubewuste ontwikkeling van Benetton ondersteunen, zijn kleding van biologisch katoen en ecologische papieren draagtassen. De biologische katoen is trouwens al vertegenwoordigd in 30 procent van de kindercollectie van Benetton. Samen met de lente/zomercollectie van 2011 komt het totaal op 13 miljoen kledingstukken, die gecertificeerd zijn met het ethisch milieukeurmerk ‘Biologische Textielproducten’.

Draagtas
Sinds januari 2010 krijgen de klanten, na hun aankopen in een winkel van United Colors of Benetton, een witte ecologische draagtas mee die uitsluitend bedrukt is met inkt op waterbasis en gemaakt is in een FSC-gecertificeerde papierfabriek. Het keurmerk geeft aan dat grondstoffen die afkomstig zijn uit bossen en die gecontroleerd en beheerd worden overeenkomstig zijn aan de normen van sociale en ecologische duurzaamheid.