TOP

Bemiddelaar gaat McGregor verkopen, tien kandidaten in de rij

De bewindvoerder van McGregor heeft een overnamebemiddelaar aangesteld die het verkoopproces gaat begeleiden. Intussen is er ook meer duidelijk over de oorzaak van de problemen.

Mark van Zanten, de bewindvoerder van McGregor, laat via persbericht weten dat er een speciale fusie- en overnamebemiddelaar is aangesteld om McGregor te verkopen. Volgens Het Financieele Dagblad hebben zich zo’n tien geïnteresseerde partijen gemeld. En volgens de woordvoerder van de bewindvoerder zal dat aantal in de komende dagen nog oplopen.

Met deze partijen zal de komende dagen worden gesproken en onderhandeld voor overname van het bedrijf, of delen ervan. Ook het aantrekken van een nieuwe investeerder behoort tot de mogelijkheden. ‘Het heeft wel de voorkeur om het bedrijf als een geheel door te gaan’, licht woordvoerder Edwin van Wijk toe.

Conflict

RTL Z meldt dat de oorzaak van de financiele problemen ligt in een conflict tussen de aandeelhouders. Voor een reorganisatieplan bij de McGregor Fashion Group van de verse ceo Armin Briger was geld nodig en dat moest bij de vier aandeelhouders Jeroen Schothorst, Ben Kolff, Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC vandaan komen. Met name bij Adam Brandstore was er niet genoeg geld in kas, meldt het AD.

“Maar tussen hen is een verschil van inzicht gerezen, waardoor de financiering niet afkwam”, zegt woordvoerder Edwin van Wijk tegen RTL Z. “Daardoor is het bedrijf in de liquiditeitsproblemen geraakt.” Waar het meningsverschil tussen de de aandeelhouders precies uit bestaat, is onbekend.