TOP

Beaumont overgenomen door Stone Fashion Group

Het Nederlandse vrouwenjassenmerk Beaumont is met ingang van de herfst-wintercollectie 2018-2019 overgenomen door de Stone Fashion Group.

Beaumont gaat als zelfstandig bedrijf binnen de Stone Fashion Group functioneren, onder het nieuwe dochterbedrijf Beaumont BV. “Beaumont is een waardevolle toevoeging op ons huidige portfolio”, zegt Maurice Willemse, directeur van jassenspecialist Stone Fashion Group. “Tevens blijven de teams voor design en productie ongewijzigd waardoor de identiteit van Beaumont wordt behouden. Door een synergie op gebied van logistiek, financiën en productie komt er een stabiele basis voor de toekomst.”

Beaumont hw1819 (1)

De komende maanden zullen de Stone Fashion Group en Stylefair International, de oprichter van Beaumont, gezamenlijk optrekken. Stylefair International zal de door haar verkochte voorjaarscollectie 2018 zelfstandig uitleveren en factureren. Gelijktijdig doet Stone Fashion de verkoop van de herfst-wintercollectie 2018-2019.

Transitie

Beaumont kwam in 2012 voort uit het jassenmerk Easy Comfort. Dat merk is ooit opgericht door de Secon Group en ging in 2004 zelfstandig verder onder Stylefair International. René Mulder van Stylefair International vertelt in een persbericht over zijn motivatie voor de verkoop van Beaumont: “Na ruim veertig jaar collectioneren en een succesvolle transitie van Easy Comfort naar Beaumont voelde ik langzamerhand de behoefte om het merk over te dragen. Uit de gesprekken met Stone Fashion bleek al snel zij de meest geschikte partij zijn om Beaumont met behoud van haar unieke identiteit verder te laten groeien.”

Beaumont hw1819 (2)

Stone Fashion voegt Beaumont toe aan het portfolio met de jassenmerken Creenstone, Fortezza, Goldbergh, Milo en Reset. Daarnaast produceert het bedrijf jassen onder private label. De Nederlandse jassenproducent is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote speler in het jassensegment. In 2011 nam het bedrijf het nieuwe en snel groeiende wintersportmerk Goldbergh over, in 2014 werd jassenmerk Creenstone overgenomen na een faillissement en begin 2017 Milo Coats gekocht.