TOP

Bäumler in surseance

Het Duitse mannenmodebedrijf Bäumler AG heeft deze week uitstel van betaling aangevraagd. Bäumler is eigenaar van de merken Bäumler, Féraud, Kaiser Design en Cerruti 1881.

De verschillende eigenaren en financiers van Bäumler (EOS, Credit Suisse International en GMAC Bank) zouden het niet eens zijn over de te voeren koers en de te nemen investeringen, waarna ze de geldkraan dichtdraaiden. Met een surseance van betaling tot gevolg.

Met meer dan 200 verkooppunten is Bäumler ook een belangrijke speler op de Nederlandse mannenmodemarkt. De merken van Bäumler worden in Nederland vertegenwoordigd door de Enthoven Fashion Group. Hier gaat de inkoop van de zomercollectie 2010 en uitlevering van de najaarcollectie 2009 momenteel gewoon door. “We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt, het is de bedoeling dat het bedrijf een doorstart gaat maken”, zegt directeur Leon Enthoven, die vanuit Duitsland goed wordt geïnformeerd over de situatie. “In Nederland gaat het heel goed met de merken. Natuurlijk hebben we last van de crisis, maar we zijn tevreden met hoe het gaat.”