TOP

Bastian Visch wint Lichting 2014

Bastian Visch, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, won vrijdagavond 11 juli de V&D Talent Award van Lichting 2014 tijdens FashionWeek Amsterdam. De award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt door V&D.

Voor de jaarlijkse Lichting-show sturen de zeven Nederlandse modeacademies de namen van hun beste afgestudeerden in. Tijdens deze editie showden veertien modetalenten elk vijf stukken uit hun afstudeercollectie. De winnaar wordt bepaald door de internationale vakjury en op basis van de stemmen van geselecteerde modeprofessionals uit het publiek.

V&D Talent Award

De mannencollectie van Bastian Visch bracht volumineuze silhouetten met prints gebaseerd op de lichtinval op het kledingstuk. Dit werd bereikt met fotografische prints op diverse materialen. Met de V&D Talent Award krijgt Bastian Visch de kans een capsule collectie te ontwerpen, ontwikkelen en produceren met hierbij professioneel advies en begeleiding. In het voorjaar van 2015 wordt de collectie verkocht in een geselecteerd aantal winkels van V&D.

KjlWWdlichting 2014  0077 iTelnnlichting 2014  0403

Opvallende talenten

De mannencollecties sprongen er dit jaar sowieso uit in positieve zin. Zoals de kleurrijke mannencollectie Floral Lines van Lola van Praag (Willem de Kooning Academie Rotterdam). De denim mannenlijn van Dusty Thomas (Kunstacademie Maastricht) is zo draagbaar dat hij zo de winkels in kan. Maar ook op vrouwenmodegebied vielen een aantal talenten extra op. Vera Roggli (Artez Arnhem) werkte met lagen van transparant rubber over geprinte stoffen, Lotte van Dijk (Amsterdam Fashion Institute) combineerde mooie korte wollen jassen met metallic stoffen en Afra Engel (Willem de Kooning Academie Rotterdam) mixte enkele opvallende prints met kleurige uni items.