TOP

Bastian Visch presenteert V&D-collectie in pop-up store

Het mag dan nog rommelen bij V&D, de collectie van de jonge mannenmode-ontwerper Bastian Visch is wel gewoon gelanceerd.

Na het winnen van de Lichting 2014 tijdens de Amsterdam Fashion Week kreeg modeontwerper Bastian Visch de gelegenheid een collectie voor V&D te ontwikkelen. De collectie ‘Light Studios’ is nu te koop in een speciale pop-up store in de Amsterdamse Pijp, op de site van V&D en in 13 winkels van de keten. Visch, die de Lichting prijs won met zijn bijzondere gebruik van materialen en licht, ontwierp voor V&D een collectie die eveneens wordt gekenmerkt door optisch bedrog.

Stimuleren talent

In een interview met Textilia gaf V&D eerder al aan waarde te hechten aan het stimuleren van jong talent. Visch zelf heeft veel aan de samenwerking gehad, zo zegt hij in een persbericht. “Door de samenwerking met V&D heb ik onder begeleiding het productieproces mee mogen maken”, vertelt Visch. “Op de academie houd je hier geen rekening mee tijdens het ontwerpen en zo heeft dit voor mij als een master opleiding gediend. De ontwerpen uit mijn afstudeercollectie zijn nauwelijks compromissen aangegaan en ik ben erg blij met het resultaat.”

Wie de collectie in de pop-up store wil bewonderen, moet snel zijn. De winkel in de Galerie Juliètte Jongma aan de Gerard Doustraat 128 is t/m zondag 8 maart geopend.