TOP

Barbara Farber en Pointer zoeken historisch materiaal

De kindermodemerken Barbara Farber en Pointer zijn op zoek naar beeldmateriaal van de collecties van voor 1990. Inzenders maken kans op een cheque van 50 euro.

Wie is er niet groot geworden met Barbara Farber (en Pointer)? Het merk is in 1972 gestart als de in Nederland wonende Amerikaanse kunstenares Barbara Farber een kindermodemerk begint. Barbara Farber krijgt een boost als kroonprins Willem Alexander zich midden jaren zeventig laat fotograferen in een set van het merk. Pointer ziet in 1979 het levenslicht als de jongenslijn van Barbara Farber in deze naam wordt omgedoopt.

Helaas is er in de archieven van Waalwear Kids wat beeld betreft niets meer te vinden over deze begindagen van het merk. Daarom is Barbara Farber op zoek naar oud beeldmateriaal van Barbara Farber en Pointer. Het gaat om oude foto’s, brochures, posters of ander materiaal van voor 1990.  

Wie nog oud beeld heeft liggen, hoeft niet bang te zijn dit te moeten afstaan. Waalwear Kids wil het namelijk graag kopiëren. Wie nog iets heeft liggen, kan contact opnemen via info@waalwearkids.com. Onder de inzenders zal een Irischeque ter waarde van 50 euro worden verloot.

Uit de zomercollectie 1980 op de foto hiernaast zijn de paarse chintz tuinbroek en het geruite bloesje afkomstig…. de tuinbroek had elastiek rond de enkels – een detail dat je ook in de zomercollecties van 2010 veel zult zien.

Klik hier om naar de minisite van Barbara Farber te gaan.