TOP

Bandolera failliet verklaard

De rechtbank in Rotterdam heeft modebedrijf Bandolera op 25 januari failliet verklaard. Onder het faillissement vallen de merken Bandolera, Not The Same en de winkels. Not The Same heeft inmiddels een investeerder gevonden.

De curatoren mr. J.P.M. Borsboom en mr. Chr. Groenewoud onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart. Volgens een woordvoerder van het modebedrijf blijven alle winkels van NTS en Bandolera voorlopig open en worden de collecties gewoon uitgeleverd.

Het kledingmerk Not The Same maakt een doorstart met een nieuwe eigenaar. Dat maakte het bedrijf donderdag in een persbericht bekend. Het bedrijf gaat zelfstandig verder, los van moederbedrijf Bandolera.

Bandolera NV werd ruim twintig jaar geleden opgericht door Jan Lems. Lems verkocht in 2008 het grootste deel van zijn aandelen aan de Belgische investeringsmaatschappij GIMV, dat in Nederland beter bekend staat als Halder. Sinds 2009 is ING eigenaar van het modebedrijf.

Onder leiding van de bank draaide Bandolera de afgelopen jaren forse verliezen. Volgens Quotenet noteerde het bedrijf in 2009 een verlies van €26 miljoen en in 2010 €14 miljoen, bij een omzet van €55 miljoen.

 

Huishoudelijke mededeling van de redactie

Wij waarderen het zeer dat lezers de moeite nemen hun mening achter te laten op onze website, maar er zijn wel (wettelijke) regels wat taalgebruik en beschuldigingen betreft. Daar willen we graag aan toevoegen dat we hier respectvol met elkaar om dienen te gaan. Gedraag je in je online reactie zoals je dat ook zou doen wanneer je iemand in werkelijkheid ontmoet.

Wij hopen op jullie begrip.

Met vriendelijke groeten, de redactie