TOP

Balmain is de nieuwe gastdesigner voor H&M

Olivier Rousteing, de hoofdontwerper van Balmain, wordt de nieuwe gastontwerper voor H&M. Dat heeft hij zondagavond bekendgemaakt tijdens de Billboard Music Awards in Las Vegas.

Balmain is het volgende modehuis dat een capsulecollectie ontwerpt voor H&M. Olivier Rousteing maakte de samenwerking bekend door tijdens de Billboard Music Awards in Las Vegas samen met modellen Kendall Jenner en Jourdan Dunn op de rode loper te verschijnen in een outfit uit de H&M x Balmain-collectie. De collectie gaat bestaan uit kleding en accessoires voor mannen en vrouwen en is vanaf 5 november te koop.

Ann-Sofie Johansson, creative advisor bij H&M vertelt waarom de modeketen samenwerkt met Balmain: “Bij H&M zijn we heel trots op de samenwerking met Balmain, met wie we een interactieve beleving voor iedereen willen creëren. De mix van de durf van haute couture en de attitude van streetwear is de unieke stijl van Balmain: weelderig en direct, sensueel en energiek. De link met de showbusiness en de muziekwereld voegt een extra verrassingselement toe.”

Rousteing vertelt verder in het persbericht dat hij een hashtagbeweging wil starten rondom de samenwerking: “H&M geeft me de unieke kans om iedereen kennis te laten maken met de wereld van Balmain, mee te laten delen in deze droom en een wereldwijde #HMBalmaination te creëren: een hashtagbeweging die draait om saamhorigheid. De samenwerking voelde voor mij heel natuurlijk: H&M is een merk waarmee iedereen zich kan identificeren. Het staat voor eenheid en daar kan ik me helemaal in vinden”.