TOP

Babymerk Tribal Baby getroffen door oplichter

Onlangs is een aantal fabrikanten in Nederland en Europa, waaronder Tribal Baby, benaderd door oplichter Mr. B. Heyes van het bedrijf Trade Link UK. Het bedrijf stelde zich voor als agent voor Schotland en Engeland en vroeg een commissievoorschot van € 600.

Kiona Ebben, eigenaar van Tribal Baby, vertelt: “Ik had 25 samples opgestuurd naar het bedrijf Trade Link UK van de heer Heyes en ik moest 600 euro overmaken als voorschot. Dat vond ik best een hoog bedrag. Daarom had ik al besloten maar 300 euro voorschot te betalen. Op de een of andere manier had ik een engeltje op mijn schouder want toen ik die 300 euro wilde overmaken kwam de transactie tot tweemaal terug. Ondertussen bleef Heyes mij elke dag mailen en bellen. Op een dag zei hij dat hij een afnemer voor me had. Toen ik hem een concrete naam vroeg en het ging uitzoeken, bleek dat die zaak helemaal geen babykleding verkocht. Toen ging er bij mij een belletje rinkelen.”

Recent werd Tribal Baby benaderd door een Italiaanse fabrikant in babykleding en die door Trade Link UK was benaderd met hetzelfde verhaal en het niet vertrouwde. Bij navraag kregen ze van Trade Link UK als referentie Tribal Baby door waarvoor ze al grote orders geschreven zouden hebben. Kiona Ebben: “Toen ik werd benaderd door een Italiaans bedrijf, kwam ik er achter dat het niet in de haak was. Zij kenden een Frans bedrijf dat 600 euro had overgemaakt en daarna nooit meer iets hadden gehoord.”

Mr. B. Heyes van het bedrijf Trade Link UK benadert fabrikanten met een mail waarin orders ter waarde van minimaal € 2.000 worden beloofd. Daarna legt Heyes de nadruk op het vooraf betalen van het voorschot van €600 voordat de productie in gang wordt gezet.

Via Kind & Jugend
Heyes schijnt zijn acquisitie te hebben gedaan tijdens Kind & Jugend in september 2008. Kiona Ebben: “Waarschijnlijk wist hij dat we distributeurs zochten. En wie weet wat er nog meer had kunnen gebeuren. Ik werk namelijk aan een tassenlijn en daar wilde hij ook samples van. Ondertussen ben ik wel alle 25 samples kwijt en de verzendkosten, wat al snel op 150 euro neerkomt. De telefoonkosten en de tijd die ik erin gestoken heb, zijn dan nog niet meegerekend. Ik wil gewoon dat niemand meer de dupe wordt van deze man.”